Használati - kezelési útmutató

Kedves Vásárlónk!

Köszönjük, hogy felkereste üzletünket és vásárlásával bizalmat szavazott termékünknek. Engedje meg, hogy a következőkben néhány hasznos tanáccsal lássuk el Önt! A ruházati termékeinken elhelyezett cimkék, illetve táskák és pénztárcák magyarázatát szintén megtalálja ebben az útmutatóban. A RUHÁZATI TERMÉKEK VONATKOZÁSÁBAN ALKALMAZOTT HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI JELÖLÉSEK, ÚTMUTATÓK Rendeltetés
 • Rendszeres viseletű ruházat: az adott időjárási feltételek és hordási körülmények között rendszeres, tartós viselésre alkalmas
 • Tavaszi-őszi: olyan ruházat, amelyek a téli időjárási feltételek kivételével, főként a tavaszi és az őszi időszakban rendszeres, tartós viseletre alkalmasak. Esős időszakban csak a vízálló termékek biztosítanak vízállóságot.
 • Nyári: csak száraz nyári időben ajánlott a hordásuk. Anyagösszetételük és szerkezetük lehetővé teszi az emberi bőr szellőzését.
 • Téli: olyan ruházat, amelyeknek anyagösszetétele és szerkezete a téli időszakban rendszeres, tartós viseletre alkalmasak. Vastagabb szövésű anyagból készülnek, remek hőmegtartó képességgel rendelkeznek. Azonban a nem vízálló termékek vízállóságot nem biztosítanak.
 • Alkalmi viseletű ruházat: alkalmanként, rövid időre (pár órára) korlátozódó hordásra alkalmasak.
  Fő típusaik:
 • Alkalmi ruházat : elsősorban anyagösszetételük miatt nem bírják az erősebb és huzamosabb idejű igénybevételt, ezért rövid időszakokra, kíméletesen használjuk, ne egész napra. Főleg divat-és tetszetőségi követelményeknek felelnek meg.
 • Szabadidő ruházat: sportos kivitelű utcai ruházat, amelyek sport tevékenységre és egész napos használatra nem alkalmasak.
 • Mindennapi viselet: anyaguk és összetételük lehetővé teszi a minden napos hordást
 • Extra divat: ezek a modellek sérülékenyebbek az átlagnál, hordásuk körültekintő figyelmet igényel. Különleges konstrukció és/vagy egyedi szabásvonal és/vagy legkülönbözőbb szín és/vagy különleges anyagösszetétel, stb., elsősorban divatigényeket kielégítő ruházat.
Abban az esetben, ha bizonytalan abban hogy ruházata , vagy táskája, pénztárcája egyéb üzletünkben forgalmazott kiegészítő terméke melyik típusban tartozik, kérjük tájékozódjon az üzletben tartózkodása alatt munkatársainktól vagy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.
 
A RUHÁZATI TERMÉKEKET ÉS TÁSKÁKAT NEM MEGFELELŐEN TISZTÍTANI, MOSNI, ÖBLÍTENI TILOS, mivel maradandó károsodást okozhat ,illetve a NEM MEGFELELŐ TESTMÉRETEN VISELT TERMÉKEK esetében is a kellékszavatossági igény elutasítható!
KIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEK (TÁSKÁK, PÉNZTÁRCÁK, ÖVEK ÉS TEXTILTERMÉKEK) VONATKOZÁSÁBAN ALKALMAZOTT HASZNÁLATI ÉS KEZELÉSI JELÖLÉSEK, ÚTMUTATÓK
 
Az üzleteinkben árult táskák, pénztárcák és övek esetében az alábbi anyagok kerültek felhasználásra:
1. Bőr
2. Vegánbőr
3. Textil
4. Szintetikus (textilnek megfelelő ápolás)
 
Piktogramok:
 
 
Használati figyelmeztetés: A táskába csak jellegének és terjedelmének megfelelő, könnyű dolgokat helyezzen (ne legyen több, mint 5 kg)! Ne tömje ki és ne helyezzen bele nehéz tárgyakat, ellenkező esetben a táska füle vagy egyéb része károsodhat.
A táskákat, és pénztárcákat anyaguknak megfelelően a korábban részletezett tisztítási és ápolási követelmények alapján kell karban tartani annak érdekében, hogy azok idő előtt ne károsodjanak. „A szavatossági igény érvényesítésének együttes feltételei” vonatkozó részei a táskákra, pénztárcákra és egyéb kiegészítő termékekre is érvényesek.

MOSÁSI ÚTMUTATÓ

Ha kicsit jobban odafigyel ruhái tisztítására, akkor amellett, hogy tovább kitartanak, nagyban hozzájárul környezete megóvásához.A címkén megtalálható mosási útmutató megmutatja, hogyan tisztíthatja és ápolhatja legjobban a ruháját, és itt további tanácsokat is adunk ezzel kapcsolatban önnek.
Részletek
Az eltávolítható kiegészítőket vegye le, húzza fel a cipzárakat, erősítse helyükre a tépőzárakat mosás előtt. Kényes daraboknál használjon mosózsákot. Szárítógépet csak a azokon a termékeken használjon, ahol a mosási útmutató ezt jelöli(itt is vegye figyelembe az anyagnak megfelelő hőfokot).
Kötött darabok
A kötött darabokat eredeti formájukra igazítva, kiterítve szárítsa, akkor megőrzik eredeti külsejüket.
Vászon
A vászon természetes anyag, amely nedvesen könnyen tartását veszti. A ruha eredeti formája forró vasalással visszanyerhető. Fényét akkor tartja meg, ha kifordítva vasalja.
Viszkóz
A viszkóz cellulózból készült természetes alapanyag melyet mesterségesen állítanak elő. Nedvesen könnyen tartását veszti. A ruha eredeti alakja gőzvasalóval visszanyerhető.
Selyem
A selyem nagyon kényes anyag, gondozására figyelmet kell fordítani. Kényes anyagokhoz ajánlott mosószerrel mossa, és amikor nedves, ne nyújtsa ki az anyagot.
Gyapjú
A gyapjúruhákat gyakran elég szellőztetni. Amikor mégis a mosás mellett dönt, kényes anyagokhoz ajánlott mosószert használjon. Kézi mosást állítson be a mosógépén, vagy valóban kézzel mossa. Természetes fényét visszanyeri, ha mosás után gőzöli.
Farmer
A kopás elkerülése érdekében a farmeranyagokat kifordítva mossa. A gyűrődést elkerülheti, ha a mosóprogram lejárta után minél előbb kiveszi a gépből. A farmer jellegzetes megjelenését a festési módjának köszönheti. Ezek eredményeképpen apró pigmentrészecskék maradhatnak a felszínén, amelyek lekophatnak .A sötét tónusú farmerek világos ruhaneművel ,vagy cipővel érintkezve nyomot hagyhatnak.
Bőr és velúr
A bőr és velúr termékeket külön bőrre szakosodott tisztítónál tisztíttassa. Ajánlott az ápolási útmutató betartása.
A bőrtáskákhoz cipőfényezőt és/vagy impregnálót használjon. Ezzel az egyszerű praktikával sokkal inkább ellenállnak a víznek és a kosznak, és megnövelheti táskája élettartamát.
A velúr és nubuk anyagokhoz csak vízálló permetet használjon. Próbálja meg elkerülni az esőt és a párát velúr/nubuk táskájával, mert ettől foltok keletkezhetnek rajta, és a festék is könnyebben lepereghet.
Pehelykabátok
Helyezzen teniszlabdákat a szárítógépbe, hogy a pehely egyenletesen oszoljon el a ruhában. A pehelyruhákat teljesen meg kell szárítani és száradás közben alkalmanként megrázni.

Termékekre vonatkozó jelölések piktogramok

 

ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓK

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÉT, hogy kellékszavatossági jogait bármelyik üzletünkben (Budaörs Korzó ,Aréna Futureal ,Bajcsy Futureal) érvényesítheti anyag, vagy gyártási hiba esetén. Kérjük, hogy higiéniai okok miatt a reklamáció, illetve minőségvizsgálat előtt a ruházatot tisztítsa meg, hiszen a nem megfelelő kezelés is képezheti elutasítás tárgyát. A kellékszavatossági igény érvényesítésének együttes feltételei: • egy (1), fogyasztó esetén két (2) éven belüli vásárlás • a vásárlás tényének igazolása  

A kellékszavatossági igény elutasítható:

1. A kellékszavatossági idő lejártával 2. Nem rendeltetésszerű használatból eredő hibák miatt: a; nem megfelelő méretválasztás következtében fellépő hiba; b; helytelen kezelésből, tárolásból eredő hiba esetén; c; sérülés, erőszakos külső behatás (fizikai, kémiai stb.) okozta hiba esetén; d; szakszerűtlen/házilagos javítás következményeként a hiba súlyosbodott, vagy annak oka, keletkezése, mértéke emiatt már nem ítélhető meg; 3. Természetes elhasználódás miatt. Mentesülhet a szavatossági kötelezettségek alól cégünk akkor is, ha a Vásárló a vásárláskor már ismert hiba esetén reklamál, ha őt az üzlet a hibáról előre írásban tájékoztatta. A szavatossági szabályokat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013.évi törvény (Ptk.) részletezi. Ennek értelmében a kellékszavatossági igények érvényesítésére nyitva álló két (2) év két részre tagolódik: 1.) A vásárlás napjától számított tizenkettő (12) hónapon belül, ha bármilyen rendellenességet, hibát észlel a termékével kapcsolatban, kérjük, késedelem nélkül jelezze bármelyik Futureal üzletünkben.(Budaörs-Korzó, Aréna Futureal, Bajcsy Futureal). 2.) A hibát legkésőbb a felfedezésétől számított 2 hónapon belül kell bejelenteni, a késedelmes igénybejelentésből eredő kárért a Futureal nem felel. A hibás/ meghibásodott/ kifogásolt terméket természetesen nem célszerű tovább használni, mivel az ezzel okozott kárt a forgalmazó nem köteles megtéríteni. Amennyiben a hiba eredete, jellege, így a reklamáció jogossága nem egyértelmű, vitás a felek között, úgy a Futureal a vita eldöntésére független szakvéleményt kér, ha erre jogszabályi kötelezettsége keletkezik. 3.) A vásárlás napjától számított tizenkettő (12) hónapon túl, a 2 éves időtartam végéig kétség, vita esetén a Vásárló saját költségén bizonyíthatja (pl.: szakvélemény által), hogy a meghibásodás oka már eladáskor (gyártáskor) benne volt a termékben. Amennyiben a szakvélemény alaposnak ítéli a Vásárló reklamációját, és azt a Futureal elfogadja, úgy a termék vételárát megtérítjük. Minőségi kifogás esetén a Vásárló választása szerint a termék kijavítását vagy kicserélését kérheti, azonban ha az igény teljesítése lehetetlen, vagy a vállalkozás számára –a másik igény teljesítésével összehasonlítva – aránytalan többletköltséget okozna, akkor az eset összes körülményét (ideértve a hibátlan állapotban képviselt értéket és a szerződésszegés súlyát) mérlegelve a vállalkozás a csereigény helyett választhatja a javítást. Amennyiben az üzlet a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy a Vásárló igényének nem tud megfelelő határidőben eleget tenni, úgy a Vásárló (a Futureal-al történt egyeztetést követően) kijavíthatja, vagy kijavíttathatja a hibás terméket. Fontos azonban figyelni arra, hogy a szakszerűtlen javításból eredő károkért a Futureal nem köteles felelősséget vállalni. A Vásárló – választása szerint – arányos árleszállítást kérhet, vagy elállhat a szerződéstől, tehát visszakérheti a termék vételárát, ha:
 • az üzlet a javítást/kicserélést nem vállalta, vagy nem tudta teljesíteni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz/kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, akkor
 • ismételt teljesítési hiba merült fel, annak ellenére, hogy a Futureal megkísérelte a termék javítását;
 • a termék hibája olyan súlyú, hogy indokolttá teszi
 • a Futureal nem vállalta az áru szerződésszerűvé tételét, vagy a körülményekből nyilvánvaló, hogy észszerű határidőn belül vagy a vásárlónak okozott jelentős érdeksérelem nélkül nem fogja a terméket kijavítani, kicserélni
Jelentéktelen hiba esetén nincs helye elállásnak. A Vásárló kellékszavatossági igénye a vásárlás (teljesítés) időpontjától számított egy év alatt évül el. Amennyiben a Vásárló fogyasztónak minősül, úgy az elévülés a vásárlás (teljesítés) időpontjától számított 2 év. Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Vásárló a terméket rendeltetés szerűen nem tudja használni. A terméknek a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági idő újból kezdődik. Ez igaz arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik. Amikor egy termék javításból vagy minőségi bevizsgáltatásból visszaérkezik üzletünkbe, munkatársaink értesítik Vásárlónkat telefonon, sms-ben, vagy írásban. Kérjük, tiszta, száraz állapotban szíveskedjen a terméket reklamáció esetén visszahozni, segítse ezzel munkatársaink munkáját, a hiba eredetének helyes megállapítása, illetve a termék rendeltetésszerű kezelésének bizonyítása érdekében.  

Néhány hasznos tanács

 •  A ruházat kiválasztásakor feltétlenül vegye figyelembe, hogy milyen célra kívánja azt használni.
 • Az előforduló méretezések közötti különbségek érdekében a terméket minden esetben próbálja fel.
 • Mosás, öblítés és szárítás során mindig tartsa be a ruhában elhelyezett ezekre vonatkozó piktogramok jelzésit.
 • Szűk, vagy bő, vagy kicsi, vagy nagy ruházatot ne válasszon, mert kényelmetlen lehet és idő előtt formáját is veszítheti.
 • Vegán bőr felső-vagy alsó ruházatot lehetőleg ne viseljen egész nap. Miután levette jól szellőztesse ki.
 • Ruházatát óvja az éles, hegyes tárgyaktól. Az ütközés, karcolás, súrlódás maradandó nyomot hagyhat a felületén, melynek következtében a kellékszavatossági igény elutasítható.
Ha a fentiek be nem tartása esetén a ruházat károsodik, az ebből eredő hibákért nem vállalunk felelősséget. Felhívjuk figyelmét, hogy cégünknél a nem minőségi hibás ruhák méretprobléma vagy egyéb okok miatti cseréjére csak abban az esetben van lehetőség, ha a terméket még nem viselte, tehát az teljesen új állapotban van. Nem minőségi hibás ruházati termékeket higiéniai okok miatt használat után már nem tudunk cserélni. Reméljük, hogy a leírtak segítségére lesznek és azok betartásával sokáig fog örülni választott termékének. Bízunk abban, hogy elégedett Vásárlóink között tudhatja Önt a Futureal csapata a jövőben is!